ΟΜΟΡΦΙΑ: Ξηρό δέρμα: 6 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις!

img

Οι περισσότερες συμβουλές που βλέπουμε για την φροντίδα της επιδερμίδας μας, αφορούν κυρίως όσες έχουν το ιδανικό δέρμα και δεν ανήκουν σε κάποια άλλη κατηγορία, όπως είναι για παράδειγμα η μεικτή επιδερμίδα. Τι κάνουμε λοιπόν εμείς οι υπόλοιπες;

Αν δεν ακολουθήσεις την σωστή διαδικασία για την περιποίηση του προσώπου σου, δεν πρόκειται να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τις μεγαλύτερες δυσκολίες όμως τις αντιμετωπίζουν όσες έχουν ξηρό δέρμα, μιας και είναι πολύ λεπτό και ξεφλουδίζει διαρκώς.

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου

Όσες έχουν λιπαρό δέρμα τις περισσότερες φορές προσπερνούν την ενυδάτωση, για να μην τους δημιουργήσει εξτρά πρόβλημα. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να το κάνεις και εσύ για κανένα λόγο, εκτός και αν θέλεις να ξεφλουδίζεις. Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα το βράδυ, αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σου.

Επίσης, δεν σταματάμε εκεί και το πρωί θα πρέπει να βάλεις μια ενυδατική με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, πριν να κάνεις το μακιγιάζ σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για τα χέρια και τον λαιμό σου. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το λάδι από το αβοκάντο και το λάδι από jojoba.

Μην κάνεις συνέχεια απολέπιση

Είναι δεδομένο πως και μόνο που πας να τρίψεις το πρόσωπό σου, σου έρχεται να ξυθείς για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, αυτό όμως είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις μαζί με το να κάνεις καθημερινά απολέπιση. Μπορεί να νομίζεις πως έτσι βοηθάς το πρόσωπό σου, αλλά δεν ισχύει.

Χρησιμοποίησε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα το scrub σου και φρόντισε να μην έχει πολύ χοντρούς κόκκους, για να μην κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Μην κάθεσαι πολύ ώρα στο ζεστό νερό

viraltopnews.gr

Είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό για τον χειμώνα, αλλά δεν βοηθάει καθόλου το ξηρό σου δέρμα. Φρόντισε λοιπόν να μην πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό ή εναλλακτικά βάλε λάδι καρύδας ή λίγη βαζελίνη στο δέρμα σου, για να αποφύγεις την ξηρότητα.

Μη χρησιμοποιείς προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη

Η αλκοόλη που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης, αν είναι σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σου, οπότε φρόντισε να είναι χαμηλά τα ποσοστά για να μπορέσει το προϊόν να είναι και πιο αποτελεσματικό!

Μη βάζεις πολλές μάσκες

viraltopnews.gr

Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, σχετικά με το ποιες μάσκες βάζεις στο πρόσωπό σου. Οι μάσκες που έχουν την ιδιότητα να εξαφανίζουν τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια, τείνουν να κλείνουν τους πόρους και να κάνουν ξηρή την επιδερμίδα μας.

Αντ” αυτού βρες ενυδατικές και καταπραϋντικές μάσκες.

Μη χρησιμοποιείς ματ makeup ή σε σκόνη

viraltopnews.gr

Θα πρέπει να προμηθευτείς υγρά προϊόντα μακιγιάζ, ώστε να έχεις ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα. Μείνε μακριά λοιπόν από τα ματ makeup και επέλεξε ένα κρεμώδες ρουζ, για να καλύψεις το πρόβλημα σου!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr