ΟΜΟΡΦΙΑ: Τα 12 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι γυναίκες με τέλεια μαλλιά

img

1. Αποφεύγουν το styling με θερμότητα
Ας είμαστε ειλικρινείς όμως, κάποιες φορές χρειάζεται και αυτό. Ο Michael Dueñas μας συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε ατμό που δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά.

viraltopnews.gr

2. Ύπνος σε μετάξι
Η υφή του μεταξιού δε θα κάνει τόσο τραχιά την τρίχα των μαλλιών σας όσο τα βαμβακερά υφάσματα.

3. Καθαρά μαλλιά
Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την κίνηση No-Poo (δηλαδή να μην πλένετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν για να διατηρήσετε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής), αλλά σύμφωνα με τον Scott Fontana πρέπει να «ακούμε» τα μαλλιά μας. Όσο χρησιμοποιούμε ποιοτικά προϊόντα, θα επωφεληθούμε περισσότερο απ” ότι με το συχνό λούσιμο, θα αποτρέψουμε την εμφάνιση ψαλίδας, θα ενυδατωθούν καλύτερα και θα φαίνονται πιο καθαρά και λαμπερά.

Η συμβουλή της Jeffrey J. Miller: να λούζεστε καθημερινά αν μένετε σε μία πόλη με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης, υγρασίας ή αν γυμνάζεστε καθημερινά, αλλιώς κάθε 2 μέρες είναι μια χαρά.

viraltopnews.gr

4. Δεν αμελούν την ενυδάτωση
Το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής δε διαφέρει από το πρόσωπό σας όταν έχουμε να κάνουμε με την ενυδάτωση. Ο γενικός κανόνας λοιπόν είναι να χρησιμοποιούμε conditioner με κάθε λούσιμο.

5. Μένουν πιστές
Το ιδανικό είναι να βρείτε τα προϊόντα μαλλιών που είναι ιδανικά για εσάς και να παραμείνετε πιστές σε αυτά.

6. Σωστή διατροφή
Η μισή «μάχη» κερδίζεται – ή χάνεται – ανάλογα με την διατροφή μας. Σύμφωνα με τον δρ. Robert Dorin, το τι τρώμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λάμψη, τον όγκο και την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη, είναι η ιδανική.

7. Βιταμίνες
Ακόμη κι αν η διατροφή σας είναι άψογη, είναι πολύ πιθανό να σας λείπουν κάποιες πολύ σημαντικές για τα μαλλιά σας βιταμίνες. Αν δεν είστε σίγουρες ότι τις χρειάζεστε, ρίξτε μια ματιά στα νύχια και το δέρμα σας, είναι ο καθρέφτης του σώματός σας.

8. Περιορισμένος χρόνος στον ήλιο
Είναι εύκολο να δούμε τον αντίκτυπο στο δέρμα μας μιας μέρας στον ήλιο χωρίς καμία προστασία, αλλά τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται το ίδιο ακόμη κι αν δεν φαίνεται. Για να προστατευθείτε λοιπόν, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα conditioner που δε χρειάζεται ξέβγαλμα, κάθε δεύτερη μέρα.

viraltopnews.gr

9. Προσοχή στο χτένισμα
Πριν αρχίσετε να… ξεμαλλιάζεστε με τη βούρτσα, ξανασκεφτείτε το. Χρησιμοποιήστε μια φαρδιά βούρτσα και πάντα να τα χτενίζετε απαλά και από κάτω προς τα πάνω!

10. Συχνό ψαλίδισμα
Αν θέλετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα, αλλά να είναι και υγιή, μην αμελείτε να «παίρνετε» συχνά τις άκρες. Ειδικά αν τα αφήσετε πολύ καιρό και η ψαλίδα διογκωθεί, τότε η τρίχα έχει στην ουσία καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

11. Δροσερό λούσιμο
Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό γιατί μειώνεται ο όγκος τους, ενώ για τη φάση του conditioner (ξέπλυμα) όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο.

12. Σωστή ποσότητα, τη σωστή στιγμή
Αν έχετε την τάση να αδειάζετε όλο το σαμπουάν ή το conditioner στο κεφάλι σας, κάνετε λάθος! Βάλτε μια μικρή ποσότητα κοντά στις ρίζες και κάντε απαλό μασάζ γιατί εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρότητας. Οι άκρες δεν χρειάζονται τόσο καθάρισμα. Όσο για το conditioner, απλώστε το από τη μέση μέχρι τις άκρες, όπου τα μαλλιά είναι πιο ξηρά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr