ΟΜΟΡΦΙΑ: Αντιμετωπίστε τα τοπικά παχάκια με κρύες κομπρέσες!

img

Το περιττό λίπος είναι κάτι με το οποίο ταλαιπωρούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά αν συσσωρεύεται μπορεί να προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιακές νόσους, διαβήτη τύπου 2 κλπ..

Ο οργανισμός μας έχουν δύο είδη λίπους, το λευκό και το καφέ και το να καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα μας βοηθήσει να χάσουμε πιο εύκολα βάρος. Το «λευκό λίπος» είναι το λεπτό στρώμα που συνήθως βλέπουμε στην κοιλιά, το πίσω μέρος των χεριών και τους γλουτούς και λειτουργεί ως «θερμομόνωση» για να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματός μας σταθερή.

viraltopnews.gr

Η έκθεσή μας σε χαμηλές θερμοκρασίες όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, μειώνει το λίπος και αποτρέπει την εμφάνιση παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με αυτήν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το λίπος της κοιλιάς και των γλουτών έμοιαζε περισσότερο με το «καφέ», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες συνδράμουν στη μετατροπή του. Το Maastricht University Medical Centre συνιστά να έχετε τον θερμοστάτη σας στους 15o για μερικές ώρες την ημέρα, ώστε να ενεργοποιηθεί το σώμα μας και να κάψει θερμίδες για να ζεσταθεί.

Ο Tim Ferriss είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «The Four-Hour Body» στο οποίο μας διδάσκει πως να ενεργοποιήσουμε το «καφέ λίπος» ώστε να χάσουμε πιο γρήγορα κιλά (έως και 300%), εκτιθόμενοι σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, ένα άρθρο του Livestrong συμφωνεί με αυτή την άποψη:

Ένας επιστήμονας της NASA είπε στο ABC News ότι αυτό δεν είναι υπερβολή. Μελετώντας τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας στους αστροναύτες, ο μεταβολισμός τους αυξήθηκε κατά 20% σε περιβάλλον με θερμοκρασία γύρω στους 15o βαθμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν εφαρμόζουμε κάτι απλό, όπως παγοκύστες, σε περιοχές με «λευκό λίπος» για 30 λεπτά ή μία ώρα, 3 με 4 φορές την εβδομάδα, θα χάσουμε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά, δεδομένου ότι ταυτόχρονα ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή και γυμναζόμαστε.

Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 12 εβδομάδες για να δείτε ορατά αποτελέσματα, αλλά χάνετε μέχρι και μία ίντσα από την περιοχή της μέσης με κάθε εφαρμογή της θεραπείας!

viraltopnews.gr

Προσοχή όμως γιατί αν δεν χρησιμοποιήσετε σωστά τις παγοκύστες μπορεί να προκληθούν εγκαύματα, γιατί οι περισσότεροι ξεχνούν να βάλουν ένα πανάκι πάνω από την περιοχή πριν την εφαρμογή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr