ΟΜΟΡΦΙΑ: 7 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που δεν γνωρίζατε!

img

1. Η κυτταρίτιδα ΔΕΝ είναι λίπος
Μην μπερδεύεστε: η κυτταρίτιδα είναι απλά τα λακκάκια που σχηματίζονται όταν το λίπος αποθηκεύεται σε «θήκες» κάτω από το δέρμα.

2. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες απ” ότι στους άντρες
Άδικο; Σίγουρα! Το κολλαγόνο της επιδερμίδας των γυναικών είναι «οργανωμένο» σε παράλληλες γραμμές, σαν στήλες και αυτό είναι το πρότυπο που χρησιμοποιείται για την «διαμερισματοποίηση» του λίπους και που κατ” επέκταση κάνει ορατή την κυτταρίτιδα. Στους άντρες έχει σχήμα πλέγματος (Χ).

3. Οι κρέμες μπορούν να βοηθήσουν
Προσέξτε τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη ή ρετινόλη: η καφεΐνη διεγείpει την κυκλοφορία του αίματος και συρρικνώνει προσωρινά τα λιπώδη κύτταρα, ενώ η ρετινόλη επιδιορθώνει τα κύτταρα. Απλά να έχετε στο νου σας ότι δεν εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα.

4. Υπάρχει θεραπεία!
Υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες όπως η Cellulaze, αλλά συνήθως είναι αρκετά ακριβές.

5. Η γυμναστική μπορεί να μειώσει την εμφάνισή της
Αλήθεια! Η Sue Hitzmann συνιστά αυτές τις ασκήσεις για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα, καθώς και yoga!

6. Η απώλεια βάρους δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα
Σίγουρα η παχυσαρκία συμβάλλει στην εμφάνισή της, αλλά ακόμη κι αν αδυνατίσετε ο ιστός θα παραμείνει κατεστραμμένος. Τα γονίδια, οι φλεγμονές και οι ορμονικές διαταρές, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση κυτταρίτιδας, αναφέρει ο Joshua Zeichner.

7. Οι ακτίνες UV χειροτερεύουν την κατάσταση
Ακόμη ένας λόγος να χρησιμοποιείται εντατικά αντιηλιακό: οι ακτίνες UV είναι βλαβερές για το κολλαγόνο και έτσι η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr