ΓΥΝΑΙΚΑ: Δείτε ΤΙ νόμος υπάρχει στην Τουρκία για τις Γιαγιάδες και θα Παραμιλάτε! Το όνειρο Των Γιαγιάδων ΟΛΟΥ του Κόσμου!

img


Όλα τα ζευγάρια που έχουν παιδιά και εργάζονται, γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να βρουν κάποιο έμπιστο άτομο για να αφήσουν το μωρό τους τις ώρες εργασίας. Θα πρέπει να βρείτε μια μπέιμπι σίτερ, γεγονός που όχι μόνο δεν είναι εύκολο, αλλά και πολύ ακριβό.

Στη γειτονική μας χώρα πήραν μια έξυπνη απόφαση: οι γιαγιάδες που προσέχουν τα εγγόνια τους τις καθημερινές να λαμβάνουν μισθό.

Μια έξυπνη λύση

viraltopnews.gr

Η φροντίδα των παιδιών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εργαζόμενες μητέρες στην Τουρκία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση βρήκε μια απλή λύση: να πληρώσει τις γιαγιάδες για να φροντίζουν τα παιδιά. Τον Φεβρουάριο του 2017, η Τουρκία θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα παρέχει μισθό στις γιαγιάδες που θα φροντίζουν τις καθημερινές μέρες τα εγγόνια τους.

Όσες γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη 1.000-1.800 τουρκικές λίρες (250-450 δολάρια), το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα, προσέχοντας τα εγγόνια τους στο σπίτι.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της απασχόλησης των γυναικών

viraltopnews.gr

Το ξεκίνημα του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σε δύο επαρχίες: τη Προύσα και τη Σμύρνη. Αρχικά αναμένεται να καλυφθούν 1.000 οικογένειες. Έπειτα από 6 μήνες, το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί και θα επεκταθεί και σε άλλες επαρχίες της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα δίνει στις γυναίκες την ευκαιρία να αποκτήσουν πλήρη απασχόληση και, επομένως, να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Σε μια συνέντευξη με το CNN Turk, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι γιαγιάδες θα κερδίζουν περίπου 99 ευρώ το μήνα για την φροντίδα των εγγονιών τους.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr