ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 600 γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
- 600 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών ή 600 γρ. καυτό νερό και ένα κύβο λαχανικών
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 50 γρ. ταχίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρόκα για το τέλος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ανακατεύουμε καλά και συχνά το ρύζι αλλά όχι συνέχεια για να μην σπάσει.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά να πάρουν χρώμα.
- Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά.
- Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο την μαργαρίνη και το ταχίνι.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά και τη ρόκα.
- Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr