ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Η απόλυτη συνταγή για την πιο δροσιστική λεμονόπιτα που φάγατε ποτέ!

img

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, στη θέα του οποίου δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Συνοδεύστε την απολαυστική λεμονόπιτα σας με μία -ή και δύο αν αντέχετε- μπάλες παγωτού βανίλια και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας.

Υλικά Για τη ζύμη
150γρ Βούτυρο (κομμένο κομματάκια)300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγά40γρ νερό50γρ ζάχαρη άχνη30γρ αμύγδαλο, σε σκόνη

Υλικά Για τη γέμιση
350γρ ζάχαρη7 αυγά150γρ βούτυρο, λιωμένο100γρ αμύγδαλο (σε σκόνη)100γρ φιστίκι Αιγίνης (σε σκόνη)φρέσκος χυμός από 2 λεμόνιαξύσμα από 4 λεμόνια

Για τη μαρέγκα:100γρ ζάχαρηασπράδι από 2 αυγά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
1.Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά και την ζύμη που δημιουργούμε την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.2.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί και πλάθουμε μια μπάλα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την στρώνουμε μέσα στη φόρμα ενώ πιέζουμε με τα χέρια μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματα.3.Καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι μέχρι το ύψος της επιφάνειας και διπλώνουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα. Την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι.

Για τη γέμιση:
4.Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο και στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, τη σκόνη φιστικιού, τον χυμό και το ξύσμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, γεμίζουμε με αυτό την προψημένη τάρτα μέχρι το ύψος της επιφάνειας. 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 1 ώρα έως ότου σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ανάλογα με τον φούρνο σας γιατί ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω.

Για τη μαρέγκα:
6.Βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν-μαρί) ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 50οC περίπου (ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).7.Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα έως ότου γίνει σφιχτή μαρέγκα. Με αυτήν καλύπτουμε την επιφάνεια της λεμονόπιτας!
Tip: Αν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να την κάψετε για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr