TIPS: Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει για λίγο στο φούρνο! Ο λόγος; Καταπληκτικός…
Δυστυχώς το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο… Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν σαν… βρικόλακες, λόγω της έντονης μυρωδιάς του.
Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.
Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr