ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Ο πιο γευστικός τρόπος να μαγειρέψετε τις πατάτες σας! Εσείς θα το δοκιμάσετε;

img

Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει πατάτες (η αλήθεια είναι πως ξέρουμε μια εξωγήινη κοπελιά) και να είναι φυσιολογικός άνθρωπος; Όχι. Επειδή όμως οι συνταγές μας συνήθως οι ίδιες και οι ίδιες λόγω περιορισμένης φαντασίας, βρήκαμε για εσάς μια καινούρια που λατρέψετε!

Υλικά (8 μερίδες):

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230o και λαδώστε ένα ρηχό ταψάκι.
  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην «καφετίσουν».
  • Με μια μεγάλη κουτάλα, βγάλτε μια πατάτα από το μπολ και αφήστε την πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε χαρακιές στην επιφάνειά της, περίπου μέχρι τα 2/3 της πατάτας.
  • Βάλτε την πάλι στο μπολ και συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
  • Πολύ προσεκτικά προσπαθήστε να ανοίξετε τη «βεντάλια» που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας την πατάτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και προσέχοντας μη τη σπάσετε.
  • Σκουπίστε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
  • Αλείψτε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο (και ανάμεσα στα κοψίματα).
  • Καλύψτε τις με το μείγμα.
  • Τοποθετήστε τις στο ταψάκι, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε το μείγμα να έχει «χρυσαφίσει».
  • Για το σερβίρισμα, αλείψτε με 2 λίγο ακόμη βούτυρο και διακοσμήστε με μπέικον.

  • ΠΗΓΗ: » fanpage.gr