ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Η τηγανίτα του «φτωχού»

img

Περιγραφή
Μια πολύ εύκολη και φθηνή σε υλικά συνταγή. Την ονόμασα του φτωχού γιατί θυμάμαι από τότε που πήγαινα δημοτικό η μαμά μου μας ανάφερε τη γιαγιά της που τις έφτιαχνε όταν ήταν πιτσιρίκια στα δύσκολα χρόνια της φτώχιας στο χωριό.
Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά μικρά
  • λίγο αλάτι
  • νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το μείγμα με νερό όσο πάρει μέχρις ότου γίνει μια ημίρρευστη ζύμη (λίγο πιο παχύρρευστη από κρέπας). Βάζουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε. Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί η επιφάνειά του και λίγο παραπάνω, δεν χρειάζεται να κολυμπάνε, και όταν κάψει με μια μεγάλη κουτάλα (όχι για σούπες, την πιο μικρή) ρίχνουμε 4-5 κουταλιές όσες χωράει το τηγάνι. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για το εξτρά λάδι και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη ή μέλι με κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Πολλές φορές η μάνα μου αντί για αυγά για να φουσκώσουν έβαζε ούζο, κάτι που έδινε και τελείως διαφορετική γεύση.

Χρησιμοποιώ το αλεύρι «Μάννα» στην πορτοκαλί συσκευασία που λέει για πίτες.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr