Μια γρήγορη, απλή, υπέροχη, παρεΐστικη και επικίνδυνα εθιστική, συνταγήγια ένα λαχταριστό και μοσχοβολιστό Ψωμί “τράβα-τσίμπα”, καθώς το τσιμπολόγημα δεν σταματά παρά μόνο αφού εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο.
Υλικά συνταγής
- 1 μικρό καρβέλι ψωμί
- 350 γρ. τυρί έμενταλ σε φέτες
- 6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένες
- 2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Παίρνετε ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι και κόβετε το φρέσκο καρβέλι ψωμί οριζόντια και κάθετα, σε μικρά “τετραγωνάκια” προσέχοντας ωστόσο να μη το κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε τις τομές με τις φέτες έμενταλ και το μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη τριμμένη γραβιέρα. Τυλίγετε το καρβέλι με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 10 λ ακόμα. Σερβίρετε το ψωμί “τράβα-τσίμπα” αμέσως πασπαλίζοντάς το προαιρετικά με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr