ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Λαχταριστό τιραμισού σε 10′

img

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό τιραμισού σε 10 λεπτά και απολαύστε το παρέα με την οικογένεια. Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή!

Υλικά:

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα)
  • Μισό ποτήρι ρούμι, (ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • 5 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
  • 200 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso ή κάποιον στιγμιαίο)
  • 175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

  • Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
  • Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ, ώστε να μείνουν τραγανά.
  • Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα.
  • Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα και όταν πήξει πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Υπολογίστε ανάλογα με την ψύξη σας από 3-5 ώρες!

  • ΠΗΓΗ: » fanpage.gr