ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Κέικ Σοκολάτας στο τηγάνι. Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Η παρακάτω φοβερή συνταγή είναι μια παραλλαγή του κέικ σοκολάτας που όμως αντί να μπει σε ταψί για κέικ, ψήνεται και σερβίρεται σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο!
Για 6 μερίδες, χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι ζεστό αρωματικό γαλλικό καφέ (βλέπε σημείωση)
- Ζάχαρη άχνη, για το φινίρισμα
Εκτέλεση:
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C. Περάστε με βούτυρο ή μαργαρίνη ένα τηγάνι που είναι ασφαλές να μπαίνει και σε φούρνο.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη με την καφέ ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη κρέμα γάλακτος με το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Προσθέστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού.
4. Ρίξτε τον καφέ πάνω από το μείγμα (μη το ανακατέψετε!) Και, στη συνέχεια, μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήστε μέχρις ότου το κέικ πάρει χρώμα στις άκρες, αλλά φαίνεται ακόμα να μην έχει ψηθεί στο κέντρο όταν μετακινείτε το τηγάνι, 25 με 30 λεπτά.
5. Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να ολοκληρώσετε με σαντιγί ή παγωτό.
Σημείωση: Ο καφές σε αυτή τη συνταγή, δεν προσδίδει έντονη γεύση, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με ίση ποσότητα ζεστού νερού, αν προτιμάτε.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr