ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10 Τοξικές Τροφές από την Κίνα που θα ΠΡΕΠΕΙ να Αποφεύγουμε

img

Είναι πλέον γνωστό πως μεγάλο ποσοστό από το φαγητό που καταναλώνουμε καθημερινά εισάγεται από την Κίνα. Αλλά γιατί να εισάγουμε από την Κίνα όταν μπορούμε να καλλιεργούμε τα δικά μας; Έχει να κάνει με το κόστος, αφού τα φαγητά από την Κίνα είναι πιο φτηνά, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνα.

Παρακάτω είναι μία λίστα με 10 προϊόντα από την Κίνα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε!

1. Ψάρι Τιλάπια

viraltopnews.gr

Τα ψάρια είναι στη βάση της τροφικής πυραμίδας και τρώνε σχεδόν τα πάντα. Με τη μόλυνση που υπάρχει στη Κίνα, η κατανάλωση τέτοιου ψαριού είναι επικίνδυνη. Υπάρχει επίσης μια μελέτη που υποστηρίζει ότι το ψάρι τιλάπια είναι λιγότερο υγιεινό ακόμα και από το μπέικον.

2. Μπακαλιάρος

viraltopnews.gr

Επίσης, υπάρχει θέμα με τη μόλυνση των υδάτων και τη διατροφή των ψαριών. Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στη Κίνα για αυτού του είδους τις εξαγωγές.

3. Χυμός μήλου

viraltopnews.gr

Η Κίνα είναι γνωστή ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα εντομοκτόνα στις καλλιέργειές τους. Αρκετές φορές γίνεται χρήση εντομοκτόνων που έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνησή τους.

4. Επεξεργασμένα μανιτάρια

viraltopnews.gr

Όπως και με τα μήλα είναι άγνωστη η προέλευσή τους και οι συνθήκες καλλιέργειας. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία καλλιέργειας δεν είναι ασφαλή και πρέπει να αποφεύγονται.

5. Κινέζικα σκόρδα

viraltopnews.gr

Ένα μεγάλο ποσοστό των σκόρδων που τρώμε προέρχεται από την Κίνα. Όπως και στα άλλα λαχανικά, τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται δεν είναι ασφαλή και πρέπει να τα αποφεύγουμε. Δείτε εδώ πώς να ξεχωρίζετε τα κινέζικα σκόρδα.

6. Κοτόπουλο

viraltopnews.gr

Όπως και με το ψάρι, προκύπτουν ζητήματα μόλυνσης και διατροφής των πουλερικών. Η Κίνα συχνά έχει προβλήματα με τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες τροφικής προέλευσης.

7. Πλαστικό ρύζι

viraltopnews.gr

Τεράστιες ποσότητες ψεύτικου ρυζιού παράγονται στη Κίνα, και πιστεύεται ότι παράγεται από πατάτες σε συνδυασμό με μια συνθετική ρητίνη. Ο στόχος; Το κέρδος, φυσικά. Το ρύζι παραμένει σκληρό μετά το βράσιμο. Η μακροχρόνια κατανάλωση αυτού του ρυζιού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

8. Μαύρο πιπέρι

viraltopnews.gr

Ένας πωλητής συνελήφθη επειδή πωλούσε πηλό για μαύρο πιπέρι. Αν και φαίνεται να είναι περισσότερο ένα τοπικό ζήτημα, πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή ως προς την ποιότητα.

9. Βιομηχανικό αλάτι

viraltopnews.gr

Αλάτι που παράγεται για βιομηχανικό σκοπό καταλήγει στα τραπέζια της Κίνας. Οποιοδήποτε αλάτι προερχόμενο από τη Κίνα, μπορεί επίσης να περιέχει βιομηχανικό αλάτι.

Η κατανάλωση τέτοιου είδους αλατιού μπορεί να συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος, και κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

10. Αρακάς

viraltopnews.gr

Ο ψεύτικος αρακάς φαίνεται πως ήταν αρκετά επικερδής, και μια παράνομη επιχείρηση παρήγαγε για 3 χρόνια, πριν γίνει κάποια έρευνα. Δημιουργούνται με αρακά μπιζελιού και φασόλια σόγιας, προστίθεται πράσινη βαφή και μεταδιθειώδες νάτριο (που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό και συντηρητικό).

Αυτή η βαφή έχει απαγορευτεί για χρήση σε τρόφιμα, διότι μπορεί να είναι καρκινογόνα, καθώς μπορεί και να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.

Το μήνυμα φαίνεται να είναι ξεκάθαρο: Να τρώτε οργανικά και ντόπια προϊόντα.

Δείτε περισσότερα για τα κινέζικα προϊόντα στο βίντεο που ακολουθεί:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr