ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 Αντικείμενα του Σπιτιού που ΠΡΕΠΕΙ να Αντικαθιστούμε Συχνά, αλλά Κανείς Δεν το Κάνει!

img

Ακόμα και αν έχετε εμμονή με την καθαριότητα, πιθανώς να υπάρχουν κάποια σημεία στο σπίτι σας που να μην είναι τόσο καθαρά και μαζεμένα. Κάποια από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μπορεί να είναι πολύ αηδιαστικά και να χρειάζονται περισσότερη συντήρηση από ότι νομίζουμε.

Όπως ένα σφουγγάρι τους κουζίνας, που μπορεί να περιέχει περισσότερα βακτήρια από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που δεν είναι απαραίτητα βρώμικα, αλλά το να τα αγνοήσουμε θα έχει άσχημα αποτελέσματα, όπως η πίεση στον πυροσβεστήρα.

Δείτε τέτοια αντικείμενα στη λίστα που ακολουθεί:

1. Το στρώμα

viraltopnews.gr

Συνιστάται να αλλάζουμε στρώμα κάθε 9 με 10 χρόνια για να αποφύγουμε πόνους στη μέση και κακή ποιότητα ύπνου.

2. Τα μαξιλάρια

viraltopnews.gr

Μπορούν να είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι εάν δεν καθαρίζεται τακτικά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα βάζετε για πλύσιμο στο πλυντήριο δύο φορές το χρόνο.

Καλό θα ήταν επίσης να τα αντικαθιστούσατε κάθε δύο χρόνια. Όπως και το στρώμα, το μαξιλάρι χαλάει με τον καιρό.

3. Τα φίλτρα του φούρνου

viraltopnews.gr

Ο αέρας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας της υγείας μας. Και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εξασφαλίσει τον αέρα που αναπνέουμε σπίτια μας. Είναι καλό να ελέγχουμε το φίλτρο κάθε μήνα και να πλένουμε όσα κομμάτια πλένονται κάθε 90 μέρες.

4. Το σφουγγάρι της κουζίνας

viraltopnews.gr

Ένας καλός τρόπος να το απολυμάνετε είναι να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά μετά από κάθε χρήση. Εάν παρατηρήσετε δυσάρεστες οσμές ή να χαλάει, πετάξτε το και αντικαταστήστε το με ένα καινούργιο.

5. Η επιφάνεια κοπής

viraltopnews.gr

Πιθανώς να έχετε δει και τις δικές σας επιφάνειες κοπής κάπως έτσι. Εάν τη μουλιάσετε σε χλωρίνη και ζεστό νερό θα καθαρίσει πολύ γρήγορα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι ή μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.

6. Ο πυροσβεστήρας

viraltopnews.gr

Είναι σημαντικό να τους ελέγχουμε κάθε 6 χρόνια και να τους αντικαθιστούμε κάθε 10 χρόνια.

7. Το πιγκάλ του μπάνιου

viraltopnews.gr

Αφήστε το σε χλωρίνη για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ακόμα και αν φαίνεται καθαρό, θέλει άλλαγμα κάθε 6 μήνες.

8. Η οδοντόβουρτσα

viraltopnews.gr

Τελευταία και καλύτερη είναι η οδοντόβουρτσα. Θέλει άλλαγμα κάθε 3-4 μήνες. Είναι επίσης σημαντικό να την καθαρίζετε με καuτό νερό πριν και μετά από κάθε χρήση και να την αποθηκεύετε κάπου που να μην είναι εκτεθειμένη σε μικρόβια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr