ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νιώθετε κουρασμένοι ακόμη κι όταν κοιμάστε αρκετά; Δείτε το γιατί!

img

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις σημαντικότερες αιτίες που νιώθετε κουρασμένοι ακόμη κι όταν έχετε κοιμηθεί αρκετά, αλλά το να διορθώσετε τις συνήθειες του ύπνου σας απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Μην περιμένετε να συμβεί μέσα σε μια νύχτα.

Δεν γυμνάζεστε αρκετά

Η καθημερινή άσκηση θα πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας σας, ανεξάρτητα από το πόσο καλά κοιμάστε. Ενθαρρύνει τις παραγωγικές συνήθειες καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα με το πόσο σκληρά γυμνάζεστε, μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Κατάθλιψη / Άγχος

Αν ύπνος σας δεν σας παρέχει βαθιά και αναζωογονητική ανάπαυση, θα αρχίσετε να χάνετε την όρεξή σας και την πνευματική σας διαύγεια. Εκτός εάν η κατάσταση αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Κακή διατροφή

Τι τρώτε και η συχνότητα των γευμάτων σας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σας. Μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα, τα αμυλούχα ή τρόφιμα με πολλούς υδατάνθρακες. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή μπορεί να διασφαλίσει ότι ξοδεύετε σωστά την ενέργειά σας και το σώμα σας αισθάνεται ότι πρέπει να ξεκουραστεί περισσότερο για να την αναπληρώσει.

Χρόνια αφυδάτωση

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια αφυδάτωση, καθώς πολλά από αυτά που καταναλώνουμε δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό μας: αλάτι, ζάχαρη, καφεΐνη, τα συντηρητικά και το σιρόπι που περιέχουν πολλά αναψυκτικά. Αν είμαστε αφυδατωμένοι, τα όργανά μας δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, τα κύτταρα υπολειτουργούν και οι πεπτικές διεργασίες είναι αναποτελεσματικές.

Υποκείμενα ιατρικά θέματα

Αν έχετε ήδη εξετάσει τα παραπάνω αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημά σας, σας προτείνουμε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια γιατί ίσως πάσχετε από κάποια ασθένεια που είτε δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη, είτε δεν έχετε δώσει την απαραίτητη προσοχή στα συμπτώματα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr