ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μάθετε για το Μασάζ Λεμφαδένων και Πως Μπορείτε να Ωφεληθείτε από αυτό

img

Μήπως αρρωσταίνετε πιο συχνά από ό, τι συνήθως; Το λεμφικό σας σύστημά μπορεί να ωφεληθεί από την αποστράγγιση της λέμφου, ένα θεραπευτικό μασάζ που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Η ιστοσελίδα LiveScience εξηγεί ότι το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο από ιστούς και όργανα που βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τοξίνες και περιττές ουσίες, που δεν είναι απαραίτητες για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ο λεμφικός ιστός χαρακτηρίζεται από την περιεκτικότητά του σε δικτυωτά κύτταρα, ίνες, μακροφάγα, λεμφοκύτταρα και πλασματοκύτταρα. Βρίσκεται στα λεμφογάγγλια, στο σπλήνα, στις αμυγδαλές, στο θύμο και τον μυελό των οστών. Όταν το λεμφικό σύστημα είναι καταπονημένο, το ίδιο είναι και η υγεία μας.

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες λεμφαδένες σε όλο το σώμα, η πλειοψηφία βρίσκεται σε σημεία προσιτά, όπου μπορούμε να κάνουμε μασάζ στους λεμφαδένες. Αφιερώνοντας 15 λεπτά την ημέρα, κάνοντας απαλό και χαλαρωτικό μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία, θα αυξήσετε τη ταχύτητα που οι λεμφαδένες μπορούν να φιλτράρουν τις τοξίνες και τις περιττές ουσίες από τους ιστούς, και να αυξήσετε τη συνολική ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Ένα βίντεο του YouTube κάνει επίδειξη πως να εκτελέσετε μασάζ με αποστράγγιση λέμφου. Εξηγεί πως μερικές φορές προκαλείται πίεση στο κεφάλι, από συσσώρευση λεμφικού υγρού. Αυτό το ελαφρύ μασάζ επικεντρώνεται στην αποστράγγιση στο κεφάλι, καθώς και στο άνοιγμα των λεμφαδένων στο λαιμό και πίσω από τα αυτιά. Η τεχνική είναι αποτελεσματική στην απελευθέρωση συμφόρησης που οφείλονται σε αλλεργίες ή κρυολόγημα. Ωστόσο, δε πρέπει να κάνετε αυτή την άσκηση στον εαυτό σας, αν έχετε πυρετό, κυκλοφορικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, αιμορραγία, καρκίνο ή αν είστε έγκυος.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr