ΓΟΝΕΙΣ: Οι μαμάδες αγχώνονται περισσότερο από τους μπαμπάδες

img

Καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Sociological Review έρχεται να επισημοποιήσει αυτό που χρόνια «χτυπιόμαστε» να αποδείξουμε: ότι οι μαμάδες αγχώνονται περισσότερο από τους μπαμπάδες. Γιατί, άραγε;

Γιατί οι μαμάδες έχουν λιγότερες διασκεδαστικές στιγμές με τα παιδιά σε σχέση με τους μπαμπάδες

«Τα καλά νέα της έρευνάς μας είναι, ότι σε γενικές γραμμές οι γονείς απολαμβάνουν τον ρόλο τους», είπε χαρακτηριστικά η Ann Meier, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Τα κακά νέα, από την άλλη, είναι ότι οι μαμάδες είναι περισσότερο αγχωμένες από τους μπαμπάδες και το απολαμβάνουν λιγότερο από εκείνους», συμπληρώνει.

Γιατί οι μαμάδες έχουν τον ρόλο του «κακού»

Λες και δεν το ξέραμε ήδη, η έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι μαμάδες κάνουν τα λιγότερο διασκεδαστικά πράγματα με τα παιδιά. «Οι μαμάδες κάνουν διαφορετικά πράγματα με τα παιδιά τους από τους μπαμπάδες, πράγματα που συνήθως δεν είναι τόσο διασκεδαστικά», δήλωσε η καθηγήτρια Kelly Musick. Η έρευνα, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι οι μπαμπάδες παίζουν περισσότερο από τις μαμάδες με τα παιδιά –και όχι επειδή το προτιμούν, αλλά απλώς επειδή έχουν ένα σωρό υποχρεώσεις να φέρουν εις πέρας πριν το παιχνίδι.

Γιατί οι μαμάδες δεν έχουν τόσα «ρεπό» όσα οι μπαμπάδες

«Είναι πιο πιθανό μια μαμά να αναζητηθεί από το παιδί της, όταν υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χωρίς-παιδιά-στιγμή», σημειώνει η Meier και συνεχίζει: «Οι μπαμπάδες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να διακόψουν τον ύπνο τους ή να επιστρέψουν από μια έξοδο εξαιτίας του παιδιού, σε σχέση με τις μητέρες».

Γιατί οι μαμάδες είναι πολυεργαλεία κι αυτό είναι από μόνο του αγχωτικό

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ίδιοι οι εγκέφαλοί μας λειτουργούν εναντίον μας, εμποδίζοντας τη χαλάρωση και τη συγκέντρωση, επειδή σκεφτόμαστε και οργανώνουμε περισσότερα από ένα θέματα τη φορά.

Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που αγνοούσατε στην πραγματικότητα; Όχι.

Είναι αυτή η έρευνα ό,τι καλύτερο θα στείλετε στον άντρα σας σήμερα; Ναι.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο «Σου τα ‘λεγα εγώ!».


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr