ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι κίνδυνοι των στρυχνοειδών: Πως τα λάθος φρούτα και λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν χειρότερο πόνο;

img

Τα στρυχνοειδή είναι μια ομάδα φυτών της οικογένειας των σολανίδων που έχει περισσότερα από 2000 είδη. Επίσης, τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που καταναλώνονται σήμερα είναι οι μελιτζάνες, όλα τα είδη της πιπεριάς, οι πατάτες και οι ντομάτες. Η βιθάνια, τα gojiberries, τα huckleberries και τα μούρα δεν είναι από αυτή την οικογένεια, αλλά περιέχουν τις ίδιες φλεγμονές που προκαλούν τα αλκαλοειδή.

Τα στρυχνοειδή προκαλούν φλεγμονή μέσω μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται σολανίνη και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να ερεθίσει το γαστρεντερικό σωλήνα. Όταν η σολανίνη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί καταστροφή του οξυγόνο των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι γνωστή ως αναστολέας acetylcholineterase και ενεργεί για την πρόληψη της βλάβης του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνης που οδηγεί σε υπερβολική  συσσώρευση των θέσεων του νεύρο-υποδοχέα. Επιτρέπει τη συνεχή υπερ-διέγερση των υποδοχέων στο νευρικό σύστημα, και είναι υπεύθυνη για τη διέγερση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Η σολανίνη δεν διαλύετε στο νερό, καταστρέφεται με το μαγείρεμα και διασπάται στο σώμα. Πρέπει να αποβάλλεται ως άλφα σολανίνη η οποία ταξινομείται σε νευρο-τοξίνες. Πολλά τρόφιμα με άλφα-σολανίνη περιέχουν τουλάχιστον πέντε άλλες νευρο-τοξίνες όπως η νικοτίνη και η ατροπίνη.

Tα στρυχνοειδή μπορεί να φουντώσουν τη αρθρίτιδα:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνδέεται με τα στρυχνοειδή είναι η αρθρίτιδα, 1 στους 3 που πάσχει από αρθριτικά πρόκειται να αντιδράσει άσχημα σε αυτά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αρθρίτιδα είναι λάθος διάγνωση σε άτομα που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης των στρυχνοειδών. Τα αλκαλοειδή επηρεάζουν το μεταβολισμό του ασβεστίου. Ακόμη δεν είναι γνωστό πώς, αλλά τα στρυχνοειδή μπορεί να εξαλείψουν το ασβέστιο από τα οστά και να το τοποθετήσουν σε ένα μαλακό ιστό. Το οποίο ταιριάζει με το στάδιο της αρθρίτιδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές συνιστούν τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ή άλλα κοινά προβλήματα να σταματήσουν τα στρυχνοειδή από τη διατροφή τους.

Η αποκοπή από τα στρυχνοειδή  έχει μια βαθιά επίδραση στην υγεία των ανθρώπων. Για τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα ή κάποια σχετική ασθένεια όπως ορισμένες μυοσκελετικές διαταραχές πόνου, ρευματισμών ή λύκο .τα στρυχνοειδή μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Τα στρυχνοειδή:

Οι πατάτες (  γλυκοπατάτες), οι ντομάτες (συμπεριλαμβανομένων των tomatillos), η μελιτζανιά(μελιτζάνα), οι μπάμιες, οι αγκινάρες,οι πιπεριές (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, πιπεριές τσίλι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, πιπεριά, κλπ), Goji μούρα, tomarillos, λάπαθο, βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, Πεπίνο πεπόνι, Belladonna (το ομοιοπαθητικό),tabacco, η πάπρικα.

Η σάλτσα σόγιας που γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται με  φασόλια σόγιας που έχουν κοπεί με Πετούνια, ένα στρυχνοειδές φυτό. Μια καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε Braggs Αμινοξέα στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση  με νερό πηγής και έχουν ακριβώς τη ίδια γεύση με τις άλλες σάλτσες, μόνο που αυτή είναι καθαρή.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα καρυκεύματα άσπρης και μαύρης πιπεριάς και οι κόκκοι του πιπεριού δεν ανήκουν στα στριχνοειδή τρόφιμα.

Προϊόντα που πρέπει να αποφεύγονται:

-Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα που περιέχουν Belladonna;
-Oλα τα συνταγογραφημένα και μη φάρμακα που περιέχουν άμυλο πατάτας ως φίλτρο;
-Devil and angel’s trumpets ,το γιασεμί,το chalice vine, η πετούνια και άλλα βρώσιμα λουλούδια;
-Σκοπολαμίνη και ατροπίνη, που χρησιμοποιούνται σε υπνωτικά χάπια;
-Tοπικά φάρμακα για τη φλεγμονή και τον πόνο που περιέχει η πιπεριά;
-Baking powders, καθώς ορισμένα από αυτά περιέχουν άμυλο πατάτας;
-Μην γλείφετε τους φακέλους, καθώς η κόλλα περιέχει άμυλο πατάτας;
– Η Vodka καθώς οι πατάτες χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή της;

Θα πρέπει να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες. Ποτέ μην αγοράσετε τρόφιμα που χρησιμοποιούν τον γενικό όρο μπαχαρικά και καρυκεύματα.

»Η πρόκληση των 3 μηνών»

Πάρτε μια πρόκληση 3 μηνών, αν θέλετε να ξέρετε αν τα τρόφιμα αυτά επηρεάζουν την υγεία σας. Διαβάστε τις ετικέτας επειδή τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι συνταγές, τα ομοιοπαθητικά και πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν στρυχνοειδή. Μετά τους 3 μήνες, αρχίστε να εισαγάγετε εκ νέου τα στρυχνοειδή στη διατροφή σας, ένα κάθε φορά. Σημειώστε τυχόν αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, απώλεια ενέργειας, δυσκαμψία, πόνους ή πληγές. Μπορείτε να δείτε οτι η εξάλειψη αυτών  κάνει καλό στην υγεία σας.

Μια έκθεση από το Ινστιτούτο Ιατρικής των Εθνικών Ακαδημιών από τις 29 Ιουνίου ,του 2011 έδειξε ότι 116 000 000 ενήλικων Αμερικανών ζουν με κάποιο πόνο. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των εν λόγω  που έχουν καρκίνο, καρδιακή νόσο και διαβήτη μαζί. Το κόστος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 635 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό προέρχεται από τους άμεσα χαμένους μισθούς, λόγω της αναπηρίας, των ιατρικών δαπανών και της απώλειας παραγωγικότητας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr