ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακατεύει Μέλι με Τζίντζερ μέσα σε μια Χαρτοπετσέτα και την Κολλάει στο Στήθος του Παιδιού της. Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!

img

Ο βήχας και το φτέρνισμα μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή και να μην μας αφήνουν να ασχοληθούμε με ότι έχουμε να κάνουμε. Κάποιοι βλέπουν πως δεν μπορούν να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Από την άλλη πάλι, ποιος θέλει να αγκαλιάσει έναν άνθρωπο που βήχει;

Ο επίμονος βήχας μπορεί να μας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν προσβάλλει μικρά παιδιά, γιατί το ανοσοποιητικό τους είναι ακόμα αδύναμο και δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό που προκαλεί το κρύωμα.

Εάν συμβουλευτείτε έναν γιατρό, πιθανώς να σας γράψει κάποιο σιρόπι για το βήχα, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως είναι η μόνη λύση. Αλλά αυτό που δεν μας λένε είναι πως οι φαρμακευτικές θεραπείες μπορεί να έχουν παρενέργειες και επιπλοκές όταν τις παίρνουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Υπνηλία, ημικρανίες, πονοκέφαλοι και ταχυπαλμίες είναι μερικές από τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν μετά από μία συμβατική θεραπεία. Η Κωδεΐνη και η δεξτρομεθορφάνη είναι δύο από τα κύρια συστατικά που υπάρχουν σε ένα σιρόπι για το βήχα. Μάλλον δεν το γνωρίζατε αυτό, ε;

Προσπαθήστε να βρείτε φυσικές θεραπείες όπως μέλι και άλλα βότανα. Δοκιμάστε αυτό το έμπλαστρο με μέλι και τζίντζερ και θα διώξτε αμέσως τον επίμονο βήχα. 

Συστατικά:

  • 1 κ.σ σκόνη από τζίντζερ
  • μέλι
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι

Θα χρειαστείτε επίσης μία γάζα, χαρτοπετσέτες και κολλητική ταινία

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το μέλι.
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και το τζίντζτερ και ανακατέψτε ξανά.
  • Βάλτε το μίγμα σε μία χαρτοπετσέτα και χρησιμοποιώντας τη γάζα στερεώστε το στην πλάτη ή στο στήθoς με την κολλητική ταινία.
  • Εάν το κάνετε για τα παιδιά σας, βάλτε το περίπου 3 ώρες πριν τον ύπνο. Οι ενήλικοι μπορούν να το αφήσουν και όλο το βράδυ.

Να θυμάστε όμως πως θα σας προκαλέσει εφίδρωση.

Αυτό το έμπλαστρο δεν έχει παρενέργειες αλλά θέλει προσοχή όταν χρησιμοποιείται σε παιδιά αφού το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο.

Το τζίντζερ και το μέλι έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτισμούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τώρα, που μαθαίνουμε λεπτομερώς τις ιδιότητές τους, είναι καιρός να αρχίσουμε και εμείς να τα χρησιμοποιούμε!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr