ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καταπολεμήστε τις ραγάδες με υλικά από το ντουλάπι σας!

img

Οι ραγάδες είναι οι αντιαισθητικές γραμμές που σχηματίζονται από το σχίσιμο του χορίου, του μεσαίου στρώματος που κρατά το σχήμα του δέρματος.

Το σχίσιμο προκαλείται από το τράβηγμα που προκαλείται μετά την απότομη αύξηση του σωματικού βάρους, την εγκυμοσύνη, τη γρήγορη ανάπτυξη των μυών και άλλους απότομους μετασχηματισμούς που κάνουν το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του. Ένας άλλος βασικός παράγοντας που προκαλεί ραγάδες είναι η κληρονομικότητα.

Για να απαλλαχτείτε από τις ραγάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά λίγο πολύ υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ελαιόλαδο
Βάλτε ελαιόλαδο μετά το μπάνιο στο δέρμα σας και κρατήστε το ελαστικό και ενυδατωμένο. Η συστηματική χρήση ελαιολάδου θα μειώσει αποτελεσματικά τις ραγάδες και θα προστατεύει το δέρμα σας.

Αλόη
Η αλόη είναι γνωστή για τις επουλωτικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα της αλόης που έχετε στη γλάστρα σας ή προμηθευτείτε τζελ αλόης από το φαρμακείο και πολύ σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

Ασπράδι αυγού
Το ασπράδι αυγού περιέχει αμινοξέα και πρωτεΐνες που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα πάνω στις ραγάδες, αφήστε το για λίγα λεπτά να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα σας.

Βούτυρο κακάο
Το βούτυρο κακάο είναι πολύ ενυδατικό προϊόν, πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα και αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για το ξηρό δέρμα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr