ΔΙΑΤΡΟΦΗ: 4 Φαγητά που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ πριν τον Ύπνο (και 4 που επιτρέπονται). Για το #3 Δεν είχαμε Ιδέα!

img

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου. Τα πράγματα όπως η θερμοκρασία του δωματίου, το φως και η φασαρία από έξω παίζουν ρόλο στο πόσο καλά κοιμάστε το βράδυ. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι το φαγητό πριν τον ύπνο. Μπορεί είτε να σας βοηθήσει είτε να σας προκαλέσει πρόβλημα.

Τα τρόφιμα με πολλά λιπαρά, πρωτεΐνες και νάτριο μπορούν σας προκαλέσουν αναστάτωση ενώ άλλα μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Αν θέλετε να κοιμηθείτε καλά, δείτε τα τρόφιμα που είναι καλό να αποφεύγετε και να προτιμάτε πριν τον ύπνο!

Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

1. Καυτερό φαγητό

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης-μισούς με το φαγητό. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, καλό είναι να τα τρώτε νωρίς μέσα στη μέρα αντί για το βράδυ. Το καυτερό φαγητό, όσο νόστιμο κι αν είναι, μπορεί να προκαλέσει καούρες.

2. Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, η οποία δεν είναι κάτι που θέλετε να καταναλώσετε πριν τον ύπνο. Η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη στην σοκολάτα ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό παλμό και σας εμποδίζει να κοιμηθείτε.

viraltopnews.gr

3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι γεμάτο πρωτεΐνες, το οποίο είναι καλό, εκτός κι αν είναι ώρα για ύπνο. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης στο κοτόπουλο μπορεί να καθυστερήσει την πέψη ως και 50%! Τρώγοντας κοτόπουλο πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει το σώμα σας να καθυστερεί την πέψη και σας εμποδίζει να κοιμηθείτε.

4. Cheeseburger με μπέικον

Όλοι ξέρουν ότι το cheeseburger δεν είναι καθόλου υγιεινό γεύμα, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να επηρεάσει και τον ύπνο; Το μπέικον, αν και νόστιμο, περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών. Το λίπος ενεργοποιεί την παραγωγή στομαχικού οξέος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καούρες.

viraltopnews.gr

Τρόφιμα που είναι καλό να προτιμάμε πριν τον ύπνο

1. Γάλα

Όπως και η γαλοπούλα, το γάλα περιέχει κι αυτό τρυπτοφάνη. Αυτό το απίθανο αμινοξύ σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα. Καλό είναι να προτιμάτε βιολογικό γάλα χωρίς ορμόνες.

viraltopnews.gr

2. Γαλοπούλα

Αν φάτε γαλοπούλα δύο ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί όντως να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα! Η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, η οποία ρυθμίζει την ποιότητα και τον ρυθμό του ύπνου.

3. Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και διορθώνουν τους μυς. Αν θέλετε να κοιμηθείτε καλά και να ξυπνήσετε χαλαροί και ανανεωμένοι, φάτε μια μπανάνα πριν τον ύπνο!

viraltopnews.gr

4. Κεράσια

Τα κεράσια είναι ένα τέλειο σνακ, ειδικά πριν τον ύπνο. Περιέχουν μελατονίνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο του βιολογικού μας ρολογιού, χαρίζοντας μας ύπνο καλύτερης ποιότητας!

Εσείς γνωρίζετε άλλες τροφές που επηρεάζουν τον ύπνο;


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr