ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 Καθημερινές Συνήθειες που θα σας Βοηθήσουν να Χάσετε Βάρος και να Αποκτήσετε το Σώμα που Ονειρεύεστε!

img

Πόσες φορές τον χρόνο ξεκινάτε μία νέα δίαιτα; Έχει ποτέ αποτελέσματα; Εμείς πιστεύουμε πως η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική ή περίπλοκη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαμορφώσετε απλές συνήθειες και θα δείτε το βάρος να χάνεται ως δια μαγείας. 

Δείτε παρακάτω 8 επιστημονικά τεκμηριωμένες συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.

1. Εάν δεν σας αρέσει η γυμναστική, 30 λεπτά είναι αρκετά.

Έχουμε καλά νέα για όσους λατρεύουν τον καναπέ τους! Ερευνητές από το University of Copenhagen είδαν πως με 30 λεπτά άσκηση τη μέρα, μπορείτε να χάσετε μέχρι και 25% περισσότερο βάρος από ότι αν γυμναστείτε για ολόκληρη ώρα.

viraltopnews.gr

2. Να τρώτε αργά και συνειδητά

Σε έναν κόσμο που πηγαίνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, το να τρώμε γρήγορα έχει γίνει μία συνήθεια που διορθώνεται μόνο εάν κάποιος το θέλει πραγματικά. Το να τρώμε γρήγορα καθυστερεί το αίσθημα του κορεσμού, κάτι που μας κάνει να τρώμε περισσότερο. Όταν νιώθετε πως έχετε χορτάσει, ήδη έχετε φάει περισσότερο από ότι χρειάζεται το σώμα σας.

3. Αποφύγετε το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, οι διαφημίσεις της τηλεόρασης μας ανοίγουν την όρεξη και μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο. Επίσης, όταν τρώμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, σπάνια προσέχουμε το φαγητό μας και έτσι δεν ξέρουμε ακριβώς τι ποσότητες καταναλώνουμε.

4. Μην ανεβάζετε πολύ ψηλά την θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην θερμοκρασία και την παχυσαρκία. Όταν εκτεθούμε στο κρύο τρέμουμε: οι μυς μας συσπώνται για να ανεβάσουν την θερμοκρασία και έτσι καίμε περισσότερες θερμίδες.

Παράγουμε θερμότητα ακόμα και όταν υπάρχει λίγο κρύο στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να τρέμουμε. Αλλά όταν το σπίτι είναι πολύ ζεστό, το σώμα μας το καταλαβαίνει και ξοδεύει λιγότερη ενέργεια.

viraltopnews.gr

5. Να διαβάζετε τις ταμπέλες των προϊόντων

Οι πληροφορίες που έχουν οι τροφές πάνω τους για την διατροφική τους αξία είναι πολύ χρήσιμες όταν θέλετε να χάσετε βάρος.Μία έρευνα του Journal of Consumer Affairs λέει πως όσοι διαβάζουν τις ταμπέλες των τροφών που αγοράζουν είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος, ειδικά οι γυναίκες ηλικιών 37-50.

6. Να τρώτε περισσότερο γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Harvard School of Public Health, το να τρώμε γιαούρτι και ξηρούς καρπούς μας βοηθάει μακροπρόθεσμα να χάσουμε πιο αποδοτικά βάρος από το να τρώμε φρούτα και λαχανικά.

7. Να τρώτε καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά

Καταναλώνοντας τέτοιες τροφές, θα δούμε το βάρος να χάνεται πολύ γρήγορα, καθώς αυξάνουν πολύ τον μεταβολισμό μας.

8. Να πίνετε άφθονο νερό

Αυτό θα κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο, θα σας κάνει να νιώθετε κορεσμό και θα αυξήσει τον μεταβολισμό. Μία κλινική δοκιμή σε μία συνάντηση της American Chemical Society επιβεβαίωσε πως πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό, βοηθάει στο να χάσουμε βάρος και να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr