ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 φέτες ψωμί του τοστ ή χωριάτικο κομμένο 1/2-ινστα πάχους
112 γραμμάρια τυρί για τοστ σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας πάστα ελιάς προαιρετικά
120 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε την τοστιέρα. Απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε φέτα ψωμιού το 1/4 του βουτύρου και πασπαλίζετε με αλάτι. Συνεχίζετε και απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο εξωτερικά του ψωμιού σε κάθε φέτα του τοστ.
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμί στον πάγκο της κουζίνας και σε κάθε δεύτερη φέτα απλώνετε της πάστα ελιάς. Γεμίζετε με τη γαλοπούλα, τις φέτες τυριού και κλείστε το σάντουιτς.
Βάζετε τα σάντουιτς στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί και το σάντουιτς, περίπου 5 λεπτά.
ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Υλικά
Για 2-4 άτομα
6 φέτες ψωμί
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1/4 κούπας βούτυρο
1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1/8 κουταλάκι αλάτι
Μέλι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Σερβίρουμε με μέλι, τυρί κρέμα και ψιλοκομμένα ροδάκινα.
ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τα γαλλικά τοστ
8 φέτες ψωμί του τόστ
3 κούπες γάλα
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
4 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Για την πραλίνα φουντουκιού
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Τριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Εκτέλεση
Για τα γαλλικά τοστ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα. Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες. Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ και σερβίρουμε.
Για την πραλίνα φουντουκιού
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε βαζάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ ΣΕ ΡΟΛΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Υλικά
10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
10 κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού.
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.
Κόψτε την κόρα από το ψωμί και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί σε ξύλο κοπής. Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνει πολύ επίπεδη. Απλώστε με ένα κουτάλι την πραλίνα φουντουκιού κατά μήκος κάθε φέτας και τυλίξτε σφικτά σε ρολά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Ρίχνετε τα ρολά ψωμιού μέσα στο μείγμα αυγού.
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα ρολά τοστ και από δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος ρολάρετε τα ρολά ψωμιού στο μείγμα κανέλας και σερβίρετε.
ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
Για 2-4 άτομα
6 φέτες ψωμί για τοστ
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1/4 κούπας βούτυρο
1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι αλάτι
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί για τοστ
Μαγιονέζα
Εκτέλεση
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη, τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο τις γεμίζουμε με το ζαμπόν, τυρί, μαγιονέζα και σερβίρουμε.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com