Λατρεύουμε τα μπισκότα. Έτσι, όταν βλέπουμε μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα, είναι η καλύτερή μας! Γι’αυτό, μόλις είδαμε αυτή τη συνταγή ξέραμε ότι έπρεπε να τη μοιραστούμε μαζί σας.
Υλικά:
1 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου (226 γρ.)
1/4 κούπα καστανή ζάχαρη (250 γρ.)
3/4 λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (175 γρ.)
2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γρ.)
1½ κ.γ. αλάτι χοντρό ή ? κ.γ. κανονικό αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 μεγάλα αβγά
2 κ.γ. βανίλια
2 κούπες σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Αλάτι σε νιφάδες
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
2. Ανακατέψτε τα δύο είδη ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια ζάχαρης ενωμένα, σπάστε τα με τα δάχτυλα σας.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό, μέχρι το μίγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Ξεκολλήστε τυχόν υπολείμματα από τις άκρες με μια σπάτουλα.
3. Ρίξτε το ένα αβγό στο μίγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ξεκολλήστε το μίγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ. Προσθέστε και το δεύτερο αβγό και την βανίλια και ξεκολλήστε ξανά το μίγμα από τις άκρες.
4. Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υλικά κολλημένα στον πάτο του μπολ. Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας.
Αν θέλετε να το ψήσετε αμέσως: Προθερμάντε το φούρνο στους 190. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά γεμίστε ένα ταψί με τα μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο που φτιάχνουμε μπάλες για το παγωτό για να μοιράσετε την ζύμη.
Ρίξτε από πάνω τις νιφάδες αλατιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει περίπου 7,5 εκατοστά απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα. Ψήστε τα για 10-14 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν οι άκρες και να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Αν θέλετε να τα ψήσετε αργότερα (προτεινόμενο): Χωρίστε την ζύμη με τον παραπάνω τρόπο και βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τυλίξτε το ταψί με ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ως και 3 μέρες. Μπορείτε να καταψύξετε τα μπισκότα και σε αεροστεγή σακούλα για μέχρι και 1 μήνα.
30 λεπτά πριν το ψήσιμο, ανοίξτε το φούρνο τους 190. Ρίξτε στα μπισκότα τις νιφάδες αλατιού και τοποθετήστε τα μπισκότα με απόσταση 7,5 εκατοστών σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 12-16 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν οι άκρες και να ροδίσουν τα μπισκότα.
Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά βάλτε τα σε μία σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com