Aν θέλετε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα κάνει την οικογένειά σας να γλύφει τα δάχτυλά της, μόλις το βρήκατε!
Yλικά:
- •200 γρ. μπισκότα Digestive (επιλέξτε όποια γεύση προτιμάτε)
- •4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
- •¼ της κούπας βούτυρο, λιωμένο
- •450 γρ. τυρί κρέμα
- •100 γρ. ζάχαρη άχνη
- •1 κ.γ. βανίλια (είτε σε σκόνη είτε εκχύλισμα)
- •300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σταγόνες κουβερτούρας)
- •280 ml κρέμα γάλακτος
- •Προαιρετικά: Λίγη σκόνη κακό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: - Για τη βάση, θρυμματίστε καλά τα μπισκότα, στο μπλέντερ, και αναμείξτε τα σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και το βούτυρο.
- Απλώστε τη βάση σε ένα ταψάκι με τσέρκι και πιέστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να «κάτσει» ομοιόμορφα. Αφήστε το ταψάκι στην άκρη.
- Για την κρέμα σοκολάτας, σε ένα μεγάλο μπολ «χτυπήστε» με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει αρκετά απαλό και αφράτο.
- Συνεχίστε προσθέτοντας την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμείξτε τα πολύ καλά.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσει λίγο, προσθέστε την και αυτή στο μπολ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αναμείξτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Σε ένα άλλο μπολ «χτυπήστε» καλά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει όγκο.
- Ανακατέψτε καλά την κρέμα γάλακτος στο αρχικό μπολ με την σοκολάτα.
- Μην αναμείξετε το μείγμα με δύναμη για να μην «ξεφουσκώσει», αλλά απαλά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
- Όταν θα είναι έτοιμο, απλώστε το πάνω από τη βάση που έχετε ήδη φτιάξει στο ταψάκι.
- Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.
- Όταν κρυώσει αρκετά, αφαιρέστε το τσέρκι και… καλή απόλαυση!
- Μπορείτε να το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το με λίγη σκόνη κακάο ή και με παγωτό βανίλια!