Πατατόπιτα φούρνου με λουκάνικα και τυριά σε 10′ λεπτά!
Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική.
Υλικά:
- 2 μεγάλες πατάτες
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 200 γρ. καπνιστό τυρί
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- λίγη πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες. Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι. Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο. Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.