Μήπως το κάνεις κι εσύ; Αυτή είναι η συνήθεια που οδηγεί πάντα ένα ζευγάρι στον χωρισμό!

Δημοσιεύτηκε στίς 23/07/2018

Έχεις μιλήσει ποτέ ειρωνικά στον σύντροφό σου; Τον έχεις κοιτάξει με ύφος δέκα καρδιναλίων όταν σε ρώτησε κάτι που δεν σου άρεσε; Όλοι το έχουμε κάνει και δεν έχουμε χωρίσει. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες αν η συμπεριφορά σου είναι διακρώς περιφρονητική και σαρκαστική τότε μάλλον οδεύεις προς τον χωρισμό.

Ο ερευνητής και ειδικός σε θέματα σχέσεων John Gottman του Gottman Institute, όπως αναφέρει άρθρο του YourTango, μετά από 40 χρόνια έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιφρόνηση είναι το νούμερο ένα σημάδι ότι η σχέση σου δεν έχει μέλλον, ενώ ακολουθούν η κριτική,  η επίρριψη ευθυνών και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι διαρκώς σε άμυνα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να αποφύγεις τον χωρισμό καλό είναι κάθε φορά που συζητάς με τον σύντροφό σου να προσέχεις τα εξής:

1.Τον τρόπο: Δεν είναι αυτό που λες αλλά ο τρόπος που το λες. Η ειρωνεία και υπερβολικές εκφράσεις μπορεί να είναι αστείες για λίγο αλλά κατά κύριο λόγο πληγώνουν τον σύντροφό σου.

2.Προσοχή στις λέξεις: Μη χρησιμοποιείς λέξεις που δείχνουν αδιαφορία ή δημιουργούν ένα «τοίχο» στην επικοινωνία σας.

3.Ειρωνεία: Η ειρωνεία πληγώνει, δημιουργεί ντροπή, ανασφάλεια και δημιουργεί απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

4.Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου: Μίλησε στον σύντροφό σου για τα προβλήματά σου και μην κρατάς μέσα σου τις σκέψεις. Καλό είναι να τα λύσετε πριν συσσωρευτούν και δημιουργήσουν εκρήξεις και πολλές δόσεις σαρκασμού!

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές