Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!
Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!
ΤΟ »ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ» ΡΑΒΑΝΙ!!!
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.
Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com