Δεν υπάρχει αυτό το γλύκο!Προφιτερολ έχουμε φάει πολλές φορές,προφιτερολ σε γλυκο ταψιου ομώς; Υλικά
- 1 μονό πακέτο φρυγανιές
- 3/4 κούπας γάλα
- 1 κ.σ. άχνη
- για την κρέμα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
- Αν θέλουμε,χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.
- Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.
- Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα,το κακάο και τη ζάχαρη.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη!
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
- Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.
- Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
- Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας,το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
- Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές,μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι.
Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια, σπιτικά ή έτοιμα,αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί,τα καλύψουμε στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι με σαντιγί.