Υλικά για 4-6 άτομα…
Για το κέικ
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρα 24 εκ. και απλώστε στη βάση της ένα φύλλο λαδόκολλα (κομμένο στη διάμετρο της φόρμας).
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τα 300 γραμμάρια ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε στη μέτρια σκάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό μείγμα από τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέστε τα αυγά σταδιακά ανακατεύοντας καλά το μείγμα και απ’ τα τοιχώματα του κάδου.
Προσθέστε το υπόλοιπο αμύγδαλο τριμμένο, το αλεύρι, το αλάτι και το ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο.
Απλώστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Ψήστε για 50-60 λεπτά.
Για το σιρόπι
Όταν το κέικ είναι σχεδόν έτοιμο βράζετε τη ζάχαρη μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το σιρόπι απ” την φωτιά.
Έπειτα αφού αφαιρέστε το κέικ απ” το φούρνο ραντίστε το κέικ με το σιρόπι και ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας για το τελευταίο βήμα της συνταγής.
Για το γλάσο σοκολάτας
Βάζετε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρετε από την εστία. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
Τέλος αφήνετε για 5 λεπτά το γλάσο να κρυώσει και μετά καλύπτετε όλο το κέικ. Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com