Ένα υπέροχο στη γεύση του και πανεύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του, την ευκολία του και την εμφάνισή του. Μια συνταγή για ένα γλυκό με μπόλικη σοκολάτα και μπισκότα καλυμμένο με Maltesers χωρίς ψήσιμο. Απλά δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20-23 εκ. με χαρτί ψησίματος καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματά του.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια βουτύρου μαζί με τα κομματάκια και από τις δύο σοκολάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη λιωμένα, σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, λειαίνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός μεταλλικού κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 10-15 λ ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη στρώνετε πάνω από μπισκοτογλυκό σας. Τοποθετείτε από πάνω τα maltesers, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι σας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com