Η ζεστή σοκολάτα είναι το τέλειο και πιο απολαυστικό ρόφημα που «του δίνουμε και καταλαβαίνει» τον χειμώνα και το φθινόπωρο. Είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για τις ταινίες που βλέπουμε παρέα με τα παιδιά, για να «κατέβουν» πιο εύκολα τα σπιτικά μπισκότα που φτιάξαμε ή για ένα γλυκό πρωινό. Δείτε πώς θα την πάτε σε… άλλο επίπεδο, φτιάχνοντάς την με νουτέλλα.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 κούπες)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Πώς θα την κάνετε
Σε ένα σκεύος βάλτε το γάλα σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.
Προσθέστε τη νουτέλλα, το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά.
Αφήστε τη σοκολάτα να σιγοβράσει και στη συνέχεια απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά.
Διακοσμήστε και… απολαύστε με την αγαπημένη σας γαρνιτούρα.
Μερικά ακόμα tips
*Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο αλάτι- οι εξπέρ του… είδους λένε ότι κάνει τη σοκολάτα ακόμα πιο απολαυστική.
*Ζεστάνετε πρώτα το γάλα και τη ζάχαρη και μετά προσθέστε τη νουτέλλα. Για την ακρίβεια, προσθέστε τη μέσα όταν το γάλα αρχίσει να βράζει.
*Λίγο καλαμποκάλευρο μπορεί να κάνει τη σοκολάτα σας βελούδινη. Απλώς φροντίστε να το ανακατέψετε σ’ ένα σκεύος μαζί με το κρύο γάλα πριν το ζεστάνετε.
*Και για τους λάτρεις της καφεΐνης: μαζί με το γάλα μπορείτε να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ της αρεσκείας σας για καθεμία κούπα σοκολάτας .
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com