Συχνά όταν βλέπουμε ένα ωραίο γλυκό, πιστεύουμε ότι χρειάστηκαν ώρες προετοιμασίας. Αλλά η παρακάτω συνταγή, εκτός από γευστική, είναι και πανεύκολη, και το καλύτερο, δεν χρειάζεται καν ψήσιμο! Φτιάξτε σήμερα κιόλας ένα γλυκό για να το απολαύσουν οι αγαπημένοι σας!
Συστατικά:
Για τη ζύμη:
- Μπισκότα ή κράκερ
- 500 ml γάλα πλήρες
- 2 συσκευασίες έτοιμη κρέμα βανίλιας σε σκόνη
- 2,5 κουταλιές καλαμποκάλευρο
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 0,10 ml εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
- 1 κουταλιά γάλα
- 50 g βούτυρο.
Εκτέλεση:
Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη κρέμα βανίλια στα καταστήματα. Αλλά αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας κάντε το εξής:Μοιράστε το γάλα σε 2 ίσα μέρη. Το ένα μέρος ρίξτε το σε κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.Στο άλλο μέρος ρίξτε το καλαμποκάλευρο και αναμείξτε. Προσθέστε ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο αυγού. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και προσθέστε το στο γάλα που βράζει. Προσεκτικά ανακατέψτε και αφήστε στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε τη κρέμα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, καλύπτοντάς τη με μια πλαστική μεμβράνη. Πάρτε ένα ταψί ή διάφανο πυρέξ και κάντε μια στρώση με μπισκότα. Από πάνω απλώστε τη κρέμα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια ξανά μια στρώση κρέμας. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα. Ετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας: αναμείξτε λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο, και τέλος προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ και απολαύστε! Δείτε όλη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί: