Μια συνταγή για υπέροχους Σοκολατένιους κουραμπιέδες με 6 μόνο υλικά.Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου που θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά συνταγής
Εκτελεση
Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 20′ περίπου. Στο τέλος του χρόνου, το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλακό μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 4 εκ. περίπου και τους τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τους ψήνουμε για 25′, μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com