Γνωρίστε τη γευστική απάντηση στο ρολό κανέλα. Στο τέλος αυτής της πεντανόστιμης σπείρας, υπάρχει μία λιωμένη, τυρένια ανταμοιβή! Ετοιμαστείτε να ρολάρετε, να στροβιλίσετε και να κάνετε χαρούμενο το στομάχι σας!
Θα χρειαστείτε:
2 ρολά με ζύμη σφολιάτας
4 φέτες ζαμπόν, κομμένες στη μέση
370 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.γ ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
2 αβγά, χτυπημένα
1 κ.γ παπαρουνόσποροι
Οδηγίες:
Πριν ξετυλίξετε τη σφολιάτα, κόψτε την στη μέση και έτσι θα έχετε 4 ρολά ίδιου μεγέθους. Τώρα μπορείτε να την ξεδιπλώσετε.
Βάλτε όλα τα υλικά πάνω με την ακόλουθη σειρά: στην αρχή δύο φέτες ζαμπόν, μετά τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια. Μετά ρίξτε και την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάλτε αβγό στις 3 πλευρές της σφολιάτας και διπλώστε ξεκινώντας από την πλευρά που δεν έχει αβγό. Μετά την απέναντι πλευρά και τέλος φτιάξτε μία σπείρα τυλίγοντάς το. Επαναλάβετε και με τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης.
Βάλτε τα όλα σε ένα αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μία μεγάλη σπείρα. Αλείψτε την με αβγό και ρίξτε από πάνω σπόρους παπαρούνας.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Για να σερβίρετε, κόψτε ένα κομμάτι και θα αποκαλυφτεί η δημιουργία σας! Εάν σας αρέσουν περισσότερο άλλα υλικά, εννοείται πως μπορείτε να δοκιμάσετε ότι συνδυασμούς θέλετε. Με σπανάκι και φέτα, μπορείτε να φτιάξετε μία τέλεια σπανακόπιτα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com