Την σαλάτα αυτή την έφτιαξα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και απέσπασε κολακευτικά σχόλια.
Από τότε την φτιάχνω συχνά πυκνά. Γευστικότατη και εντυπωσιακή.
Τι χρειαζόμαστε:
Πως φτιάχνουμε την σαλάτα :
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το ΑΣΠΡΑΔΙ.
Μετά μία λεπτή στρώση ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡΟΤΟ.
Μετά μία λεπτή στρώση ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΠΑΝΤΖΑΡΙ.
Μετά μία λεπτή στρώση ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την ΠΑΤΑΤΑ.
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Tips
Εγώ το στύψιμο των υλικών το έκανα αρχικά με το χέρι. Αλλά βρήκα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να έχω ένα μικρό σουρωτήρι και με ένα κουτάλι να τα ζουπάω να φύγουν τα υγρά και με το ίδιο κουτάλι να τα τοποθετώ στη φόρμα.
Η φόρμα που χρησιμοποιώ είναι αυτή της tupperware που εχει τα δύο καπάκια (ενα μικρο, ενα μεγάλο). Με αυτή τη φόρμα είναι πιο εύκολο οταν αναποδογυριστεί στη πιατέλα να μην διαλυθεί η σαλάτα.
Μαγιονέζα ίσως σας χρειαστεί παραπάνω, ανάλογα με το πόσο παχιά θα κάνετε την κάθε στρώση. Γιαυτό καλό είναι να έχετε λίγη παραπάνω απο την μία κούπα που λέει η συνταγή, μήπως τη χρειαστείτε.
Προσέξτε το αλάτισμα των υλικών γιατι θα υπάρχει στη σαλάτα η μαγιονέζα που είναι αλμυρή.
Αν νομίζετε ότι είναι χρονοβόρα (τον χρόνο της τον έχει είναι η αλήθεια), μπορείτε να βράσετε όλα τα υλικά σας την μία ημέρα και την επόμενη να βάλετε τα λάδια/λεμόνια/κλπ και να φτιάξετε τη σαλάτα σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com