Αν θέλεις να μαγειρέψεις μία νόστιμη και χορταστική σαλάτα για μεσημεριανό ή βραδινό, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μαυρομάτικα φασόλια και να τα συνδυάσεις με λαχανικά.
Υλικά που θα χρειαστείς:
300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
10 λιαστές ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
λίγο λευκό ξύδι
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι άνιθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
Βάλαμε τα φασολιά αποβραδίς σε ένα μπολ με νερό και το πρωί βάλ’ τα να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια στράγγιξέ τα, άδειασε το νερό και βάλ’ τα πάλι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Όση ώρα βράζουν τα φασόλια, μπορείς να ψιλοκόψεις τις χρωματιστές πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι και τον άνιθο.
Μόλις είναι έτοιμα και τα στραγγίξεις, μπορείς να τα αφήσεις να κρύωσουν για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, βάλ’ τα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα κομμένα λαχανικά μαζί με τις ελιές. Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι αν θέλεις, λευκό ξύδι και λίγο λάδι και ανακάτεψε καλά. Μπορείς να σερβίρεις στα πιάτα ή να αφήσεις τη σαλάτα να κρυώσει για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!