Το αβοκάντο είναι superfood, δίνει ενέργεια και βοηθάει στη διατροφή.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ
4 μερίδες
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ
- 3/4 του φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη για πανάρισμα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. σκόνη απαλού τσίλι
- 1 αυγό
- 2 καθαρισμένα αβοκάντο
- ελαιόλαδο σε σπρέι
- αλάτι
- καυτερή σος ή άλλη σος της επιλογής σου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 250 C
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ το πάνκο, το λιναρόσπορο, και το τσίλι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς το αυγό.
- Κόβεις τα αβοκάντο σε 16 μπαστουνάκια, τα βουτάς στο αυγό και μετά στο μείγμα με το πάνκο, το λιναρόσπορο, και το τσίλι και τα μεταφέρεις ένα ένα σε λαδόκολλα.
- Ψεκάζεις με λάδι και τα ψήνεις μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά για 10-12 λεπτά.
- Τα αλατίζεις και τα περιχύνεις με καυτερή σος ή άλλη της επιλογής σου.
Διατροφική αξία: 193 θερμίδες ανά μερίδα, 14 γρ. λίπους, 15 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. πρωτεΐνες