60ml κόκκινο βερμούτ
60ml λευκό βερμούτ
60ml gin
100ml σιρόπι μπαχαρικών
Για το σιρόπι μπαχαρικών:
100ml νερό
50g καστανή ζάχαρη
50g ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
½ πορτοκάλι
5 γαρύφαλλα
½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τα υλικά για το σιρόπι μπαχαρικών για 30 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σουρώνετε.
Χτυπάτε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ σε σέικερ με πάγο.
Σουρώνετε και σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι με ένα ξυλάκι κανέλλας και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com