Από παιδάκι θυμάμαι που πηγαίναμε με τους γονείς μου σε πανηγύρια και είχαν αυτό το χαλβά. Ποτέ δεν πίστευα οτι θα μπορούσε να γίνει στο σπίτι!
Όταν λοιπόν πρόσφατα τον εφαγα στη θεία μου, καταλαβα οτι ο πανηγυρτζίδικος παρολο που ηταν νοστιμος δεν ειχε καμια σχεση με αυτόν! Σας την παραθέτω λοιπόν δια χειρός θείας Έφης. Απίστευτο με πόσα λίγα υλικά έφτιαχναν αριστουργήματα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω να μην το φάτε ζεστό γιατί θα σας πέσει καπως βαρύ. Enjoy!
Υλικά
10 καλές μερίδες
2 κ 1/2 φλυτζανια ζάχαρη (και με καστανή ειναι εξίσου νόστιμος)
2 φλυτζάνια κορν φλάουρ (ή νισέστε), οτι έχετε
5 φλυτζάνια νερό (κατα προτιμηση κρύο για να μη σβολιασει το κορν φλαουρ)
5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
5 κουτ. σουπας μαργαρίνη με βουτυρο
αμυγδαλα αποφλοιωμένα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ριξτε 3-4 κουταλιες ζαχαρη και αφηστε την να καραμελώσει για καποια δευτερολεπτα. Αυτό θα δώσει το χρώμα και την γεύση στο χαλβά.
2. Ριξτε τη μισή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ριξτε και την υπολοιπη ζαχαρη μεσα στην κατσαρόλα και αφηστε το σιρόπι να βρασει για δεκα περιπου λεπτά.
3. Την αλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατεψετε με το κορν φλαουρ ή το νισεστέ σε ενα μπωλ.
4. Όταν το σιρόπι ειναι έτοιμο θα ρίξετε μέσα το μιγμα του κορν φλαουρ και θα ανακατευετε συνεχεια. Θέλει μπρατσα, οχι αστεία.
6. Συνεχίζετε να ανακατεύετε, ρίχνετε τις βανίλιες και το σησαμέλαιο το οποιο θα το ριχνετε γυρω γυρω στα τοιχώματα της κατσαρολας ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβας.
7. Στο τελος η θεια μου ριχνει και βούτυρο για να του δώσει μια εξτρά νοστιμιά.
8. Σε ενα αντικολλητικό τηγανι καβουρντίζετε τα αμυγδαλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
9. Τα βαζετε όλα σε ενα ταψάκι ή σε ατομικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com