Ενα πανεύκολο και υπέροχο πιάτο που θα σας βγάλει από αδιέξοδα της τελευταίας στιγμής: απαιτεί κυριολεκτικά 10 λεπτά για να γίνει.
Είναι ένα είδος γρήγορου σουφλέ, στο πιο εξευγενισμένο.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά το πολύ, να είναι σκληρούτσικα
Σουρώστε τα και κρατήστε ένα φλυτζάνι από το υγρό τους
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το 1,5 φλυτζάνι τυρί, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι
Περιχύστε το μείγμα με το φλυτζάνι από τα υγρά από τα μακαρόνια
Ρίξτε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά να ενωθούν τα υλικά
Βάλτε τα μακαρόνια σε ταψάκι βουτυρωμένο και ρίξτε στην επιφάνεια το άλλο μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρί
Ψήστε ώσπου να ροδίσει καλά, για 25 λεπτά
Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com