Άλλη μια πανεύκολη και φθηνή συνταγή για σπιτικό παγωτό κρέμα! Απαιτούνται μόλις τρία (3) υλικά για την παρασκευή της και η εκτέλεσή της είναι απλούσταση! Το παγωτό που παράγεται είναι μαλακό και αφράτο και έχει μοναδική γεύση!
ΥΛΙΚΑ:
το παγωτό αυτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα!.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.
6) Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ!
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 2 λίτρα. Αντί για σαντιγί μορφάτ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική σαντιγί των 500 ml ή ένα φάκελο γαρνί ΓΙΩΤΗΣ. Για να πετύχει το παγωτό ΧΩΡΙΣ να σκληρύνει και χωρίς να κάνει κρυστάλλους, είναι πολύ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι και το κλειδί για τη σωστή παρασκευή και την επιτυχία αυτού του παγωτού. Να σημειωθεί ότι μπορούν να γίνουν αρκετές παραλλαγές και να φτιάξουμε πολλές γεύσεις. Για παράδειγμα, αν στο εβαπορέ προσθέσουμε και 1 κουταλιά νες καφέ τότε μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό μόκα. Ή μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή λιωμένη σοκολάτα για να φτιάξουμε αντίστοιχα παγωτό κακάο ή σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com