Σήμερα θα φτιάξουμε την πιο ελαφριά Πανακότα, με γιαούρτι και στέβια για όλη την οικογένεια!
Υλικά:
300 γρ. κρέμα γάλακτος light
300 γρ. γάλα light
30 γρ. στέβια
15 γρ. φύλλα ζελατίνας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
Μέλι για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και το γάλα. Προσθέτουμε τη στέβια και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα το αποσύρουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε στραγγίξει από το νερό.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε σ΄ ένα μπολ για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Το ανακατεύουμε ξανά μέχρι να χλιαρύνει αρκετά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε την πανακότα και πάλι, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Τέλος, τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Σερβίρουμε την πανακότα με λίγο μέλι.
Tips: Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, με βανίλια ή ξύσμα από εσπεριδοειδή.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com