Είναι η εποχή του αρακά. Τέτοια εποχή, μπορείτε να τον πλύνετε και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη. Η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου μας προτείνει ένα πικάντικο σνακ από αρακά για όσους κάνουν δίαιτα!
Υλικά
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο θα πρέπει να έχει ξεπαγώσει τελείως και να τον στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 σε αέρα.
2. Τοποθετούμε αλάτι, πάπρικα, τσίλι, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
3. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Τα απλώνουμε καλά ώστε να μην είναι κάποιο πάνω σε κάποιο άλλο.
4. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30-40 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να είναι τραγανά στους 150.
Το μυστικό
Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου αλάτι ώστε να είναι ακόμη πιο υγιεινό.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com