Το πιθανότερο είναι να είστε μεγάλος θαυμαστής της μπανάνας. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή που θα δοκιμάσετε το κέικ μπανάνας! Είναι μία καταπληκτική συνταγή, πολύ καλύτερη από ότι θα ελπίζατε ποτέ να δοκιμάσετε. Πώς πετυχαίνει την τέλεια υγρασία; Ψήνοντάς το λίγο διαφορετικά.
Κέικ μπανάνας
8 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες και 30 λεπτά
Συστατικά
Κέικ:
–1-½ κούπα ώριμες μπανάνες (3 με 4 μπανάνες)
–2 κ.γ χυμό λεμονιού
–3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
–1-½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
–¼ κ.γ αλάτι
–¾ κούπα μαλακό βούτυρο
–2 κούπες ζάχαρη
–3 αβγά
–2 κ.γ αγνό εκχύλισμα βανίλιας
–1-½ κούπες βουτυρόγαλα
Γλάσο
–½ κούπα μαλακό βούτυρο
–225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
–1 κ.γ αγνό εκχύλισμα βανίλιας
–3-½ κούπες ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 135 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και ρίξτε αλεύρι σε ένα μεταλλικό σκεύος διαστάσεων 23×33 εκατοστά.
Ρίξτε τις μπανάνες και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε τις.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίξτε την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα. Ρίξτε στη συνέχεια ένα ένα τα αβγά και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξτε σταδιακά το γάλα και το αλεύρι στο μίγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Ρίξτε το μίγμα μέσα στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει και ψήστε το για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να μπαίνει και να βγαίνει καθαρό.
Αφού βγάλετε το κέικ από την φούρνο, βάλτε το στον καταψύκτη για 45 λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Ενώ ψήνετε το μίγμα, ετοιμάστε το γλάσο. Ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα τυρί και χτυπήστε τα σε αργή ταχύτητα. Προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και την ζάχαρη. Ανακατέψτε σε πιο γρήγορα ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βάλτο το γλάσο πάνω από το ψημένο κέικ και τώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com