Η σημερινή συνταγή έχει Σαρακοστιανό άρωμα! Ένα γλυκάκι ιδανικό για να το παίρνεις και μαζί σου στη δουλειά για πρωινό.
Υλικά:
2 κούπες σταφίδες ξανθές
3 κούπες νερό
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τις σταφίδες και σε μια κατσαρόλα βάλε τις 2 κούπες νερό.
Βράσε τις σταφίδες για 15 λεπτά.
Μόλις βράσουν απόσυρε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Πρόσθεσε την 3η κούπα με το νερό και το καλαμποκέλαιο.
Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχει ένα σχετικά ομογενοποιημένο μείγμα.
Άφησε το στην άκρη για λίγο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου.
Σε ένα μπολ βάλε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το γαρίφαλο.
Ανακάτεψε τα όλα μαζί.
Με το που κρυώσει ελαφρώς το μείγμα με τις σταφίδες ρίξε το στο μπολ με όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε πολύ πολύ καλά! Θέλουμε να έχει σταφίδες σε όλες τις πλευρές από το σταφιδόψωμο.
Με λίγο καλαμποκέλαιο ή Βιτάμ άλειψε τον πάτο του ταψιού- ή την φόρμα.
Ρίξε, άπλωσε το μείγμα και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου μια ώρα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com