Θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο και τέσσερα μόνο υλικά. Η συγκεκριμένη ζύμη βγάζει περίπου 45 κριτσίνια .
Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι
3 καρότα τριμμένα
200 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζετε το αλεύρι.
Προσθέτετεε το αλάτι και την πάπρικα.
Ρίχνετε το λάδι, το κρασί και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το τριμμένο καρότο.
Ανακατεύετε εκ νέου. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή.
Χωρίζετε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Πλάθετε τα κριτσίνια σε μήκος 20 cm περίπου το καθένα.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί και τοποθετείτε πάνω τα κριτσίνια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com