Αν βιάζεστε και πρέπει πολύ σύντομα να φτιάξετε κάτι πολύ νόστιμο αυτές οι φτερούγες από κοτόπουλο που «φέρνουν κάτι από κινέζικο» είναι εξαιρετικά νόστιμες. Και έχουν ένα μεγάλο προσόν: τις λατρεύουν τα παιδάκια.
Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές.
Υλικά
1 πακέτο φτερούγες κοτόπουλου (νομίζω ότι είναι 8 ή 10)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κουταλιά της σούπας soya sαuce
2 κουταλιές της σούπας teriyaki sauce
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι.
Αλείφουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου, και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 οC, για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις ροδίσουν, τις γυρίζουμε από την άλλη ακριβώς και τις αλείφουμε ξανά με το μείγμα των υλικών που ενδεχομένως έχει περισσέψει.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, τα αφήνουμε άλλα 10 περίπου λεπτά να ψηθούν κι αυτό είναι. Αν θέλουμε, όσο ψήνονται τα κοτοπουλάκια βάζουμε και πατάτες να τηγανιστούν. Φτιάχνουμε και μια σαλάτα και ένα υπέροχο γεύμα είναι στη διάθεσή μας!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com