Μία Βασιλόπιτα κέικ από τα χεράκια μας για να πάει καλά η χρονιά! Η πιο εύκολη λύση είναι να πάμε σε ένα φούρνο και να αγοράσουμε μία έτοιμη, αλλά η σπιτική, η δική μας, έχει άλλη …χάρη. Δείτε μία απλή και εύκολη στην εκτέλεση πρόταση.
Υλικα
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά (200 γρ.)
75 ml γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 γρ. μαστίχα
7 γρ. μαχλέπι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1-2 πορτοκάλια ξύσμα
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, το, μαχλέπι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο (που το έχουμε εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό) και την άχνη . Μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το μείγμα σκόνης από το λεκανάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και το γάλα. Τέλος, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και βάζουμε το φλουρί!
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στην υψηλή σχάρα.
Όταν το βγάλουμε από την κουζίνα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Έτοιμη!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com